Linkbuilding


Geef je SEO een extra boost met kwalitatieve linkbuilding

Betaalbaar online marketing voor iedereen

Meer dan 10 jaar ervaring

Persoonlijke benadering

Top linkbuilding

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is zorgen voor het krijgen van actieve backlinks van externe websites naar jouw website. Dit steeds met het doel van om een hogere waardering voor zoekmachines zoals Google te bekomen en daarmee de stijging/groei van zoekwoorden te bevorderen en stimuleren.

Type linkbuilding

Welke soorten Linkbuilding zijn er

Er zijn verschillende manieren om aan linkbuilding te doen. Elk met zijn eigen voor en nadelen. Wij raden aan om steeds een combinatie van verschillende manieren te combineren voor het beste resultaat. Volgende zijn de verschillende linkbuilding manieren:

  • backlinks zelf aanmaken
  • backlinks vragen
  • backlinks verdienen
  • backlinks kopen of ruilen
  • backlinks behouden

Backlinks zelf aanmaken

Hierbij ga je zelf verwijzingen naar jouw website plaatsen op het internet. Er zijn veel bedrijvengids websites waar je zelf jouw onderneming aan kan toevoegen. Voorbeelden hiervan zijn blog comments en social media profielen. Dit type links zijn minder waard in SEO perspectief omdat ze zelf zijn aan te maken.

Backlinks aanvragen

Een van de meest gebruikte linkbuilding manieren is om backlinks te vragen. Dit proces noemen we: Outreach. Hierbij benader je andere websites met de vraag of zij naar jouw domein, pagina of specifiek artikel willen linken. Het lastige bij deze manier is dat het veel tijd kost en er geen garrantie is dat het nieuwe backlinks oplevert. Daarnaast zijn website eigenaren zich ervan bewust dat een backlink waarde heeft en zullen daarom snel vragen om een vergoeding.

Backlinks verdienen

Nog een manier van backlinks krijgen is door ze te verdienen. Bijvoorbeeld door goede allesomvattende content te maken waarbij andere website eigenaren hiernaartoe willen verwijzen. Denk aan unieke informatie, interessante infographics en weetjes. Volgens de richtlijnen van Google zouden alle backlinks onder verdiende backlinks moeten vallen. Zo kan het algoritme namelijk bepalen welke websites en pagina’s relevant zijn. Het creeren van content waar anderen naar willen linken kent soms de vakterm linkbait.

Backlinks kopen of ruilen

De snelste manier om backlinks te krijgen is door ze te kopen. Vroeger kon je hoge Google posities realiseren door startpaginalinks in bulk op te kopen. Hierdoor kwamen pagina’s zonder relevante content hoog in de zoekmachine. Sindsdien is het algoritme meer gaan kijken naar de combinatie van sterke content en relevante backlinks. Spammy linkbuilding werkt vandaag de dag (gelukkig) niet meer en kan zelfs negatieve gevolgen hebben. Google is tegen het ruilen van links voor middelen, diensten of geld. Echter, bij zoekopdrachten met hoge concurrentie is er bijna altijd sprake van betaalde linkbuilding als je kijkt naar het backlinkprofiel van de top 10 resultaten. Om linkbuilding goed aan te pakken is het verstandig om met een proffesioneel linkbuilding bureau te werken.

Backlinks behouden

De laatste linkbuilding manier op deze lijst klinkt misschien een beetje voor de hand liggend maar wordt vaak vergeten. Dit is namelijk het behouden van je verkregen backlinks. Controleer regelmatig of er links verwijzen naar bijvoorbeeld 404 pagina’s. Verder kan je in verschillende SEO software zien of er backlinks verloren zijn gegaan. Als dit het geval is kan je proberen om deze link terug te krijgen.

waarom linkbuilding

Waarom is Linkbuiding belangrijk

Linkbuilding is zeer belangrijk deel van zoekmachine optimalisatie. Een zoekmachine hecht grote waarde aan het aantal relevante inkomende links naar een website. Om het simple uit te leggen: Je kan deze links als stemmen voor je website bekijken. Hoe meer stemmen je website heeft, des te belangrijker hij zal bevonden woerden volgens de zoekmachines. Het is niet enkel belangrijk om veel links te hebben, maar veel belangrijker om veel kwalitatieve backlinks te hebben.

Masters in Marketing: De Ideale Linkbuilding Partner

Masters in Marketing begrijpt het belang van effectieve linkbuilding in de digitale wereld. Ons ervaren team van marketingprofessionals biedt gepersonaliseerde linkbuildingoplossingen die voldoen aan de specifieke behoeften en doelen van uw bedrijf. We streven naar hoogwaardige, ethische en duurzame linkbuildingpraktijken, in overeenstemming met zoekmachinerichtlijnen. Neem vandaag nog contact met ons op en versterk uw linkbuildingstrategie!

Testimonials m-i-m

Wat onze klanten zeggen

Door de jaren hebben wij bestaande bedrijven en start-ups geholpen om hun online aanwezigheid te verbeteren. Wij helpen ambitieuze bedrijven zoals jij, meer omzet te maken door aanwezigheid, kwalitatief verkeer, connectie met de bezoeker te creëren.

Laten we samen jou merk bouwen